Activitat: L’homeopatia a debat

Aquesta és una activitat centrada al voltant de la homeopatia i el seu ús en medicina. Un dels objectius més rellevants de l’activitat és el d’aprendre a identificar el mètode científic. Pel seu contingut, pot ser relacionat amb les matèries de Física, Química o Biologia, especialment a partir de 3r d’ESO.

homeopathy-2501258__480

arrodonim_verd   1a part: Plantejament

Moltes persones hem sentit parlar sobre la homeopatia, i coneixem gent propera amb experiències personals relacionades. Ara bé: què és exactament la homeopatia? En aquest capítol de QuèQuiCom s’explica els conceptes que hi ha darrere dels medicaments homeopàtics i s’aborden algunes de les qüestions més polèmiques sobre la seva utilització mèdica.

arrodonim_verd 2a part: Recerca d’informació

  1. Busqueu informació sobre com es fabrica un medicament homeopàtic. Què indiquen les lletres CH que acompanyen els pots d’homeopatia?
  2. Sovint es confon l’homeopatia amb l’ús de plantes medicinals. Busca algun exemple de planta amb usos medicinals i explica per què no és un remei homeopàtic.
  3. Informeu-vos sobre el procés que segueixen els medicaments abans d’arribar a les farmàcies. Quin és el procés que segueixen els medicaments homeopàtics?
  4. Consulteu el web https://sugarfree.io/. Expliqueu quina informació conté.

arrodonim_verd 3a part: Acció

En aquesta tercera part cal que sintetitzeu les principals conclusions que heu extret de la vostra recerca. En primer lloc, feu una representació gràfica que reculli els aspectes més importants que heu descobert de la homeopatia. Aquesta representació gràfica pot ser en un mural a l’institut o bé fent una infografia i difonent-la per internet, com preferiu!

En segon lloc, feu-ne difusió! Expliqueu a les persones del vostre voltant el que heu descobert, parleu-ne a les xarxes socials!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s