Els perills del soroll: molt més que una molèstia

Viure en ambients sorollosos pot ser molest i desagradable. Podem intuïr algunes de les principals conseqüències d’aquest fet, però els estudis demostren que els efectes negatius dels ambients sorollosos van molt més enllà de la simple molèstia, i representen un veritable factor que afecta negativament la nostra salut.

En aquesta activitat proposem una petita recerca per a prendre consciència dels nivells de soroll als quals estem exposats, i pensar mesures per a disminuir la contaminació acústica en el nostre entorn.

1a part: Plantejament

Mireu el vídeo que trobareu a continuació:

 

2a part: Recerca d’informació i petita investigació

  1. Busqueu informació sobre com es mesura la intensitat sonora. Veureu que s’utilitza una escala logarítmica i unes unitats anomenades decibels (dB). Informeu-vos sobre quins nivells d’intensitat sonora corresponen a ambients tranquils o sorollosos, i dibuixeu una escala que ho representi.
  2. Busqueu informació sobre quins nivells sonors es considera que poden ser perjudicials per la salut.
  3. Instal·leu-vos al mòbil una aplicació que permeti mesurar els decibels (per exemple, Sound Meter). Quin és el nivell sonor a l’aula en un moment de silenci? I en un moment sorollós?
  4. Planifiqueu una recerca que consisteixi en mesurar el nivell sonor en llocs sorollosos que freqüenteu habitualment (camp de futbol, carrer, discoteca, etc), per tal de fer un estudi de la vostra exposició al soroll.
  5. Compareu les dades mesurades amb els nivells de soroll que poden ser perillosos per a la salut, i redacteu in petit informe.

3a part: Acció

Cerqueu informació sobre quines mesures podeu prendre per a disminuir la vostra exposició al soroll. Podeu plantejar mesures pal·liatives de tipus col·lectiu (aïllament sonor, condicionament de finestres, etc), o bé individual (taps, protectors, etc). Una altra opció és anar a l’arrel del problema i proposar actuar directament en les fonts de soroll.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s